Vitamin K2 a csontok egészségének támogatására, megfelelő véralvadási folyamatok fenntartására.
A K2-vitamin fogyasztását főleg azok részére ajánljuk, akik külön figyelmet fordítanak csontjaik, porcaik egészségének támogatására, és a megfelelő véralvadási folyamatok fenntartására. Termékünk kitűnő választás lehet ezen erőfeszítések elősegítésére a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód részeként alkalmazva.*
A K vitamin szerepet játszik a normál véralvadási folyamatokban, és részt vesz az egészséges csontszerkezet kialakításában. A K-vitaminnak 2 ismertebb típusa a K1 (a zöld növényekben található) és a K2 (főként az állati eredetű élelmiszerekben van jelen). *
A K2-vitamin előállítható mesterségesen (menaquinon), és előállítható természetes formában natto-ból (menaquinon-7). Tehát a natto-ból kivont, természetes Menaquinon-7 a K2-vitamin legjobban hasznosuló formája.*
Ha a testünk valamilyen sérülés miatt vérezni kezd, az érpályában lévő egyes véralvadási faktorok aktiválódnak és ezután egymást is aktiválva létrejön egy öngerjesztő folyamat, melynek a vége az, hogy elzáródik a vérző nyílás. Ebben a folyamatban több alvadási faktor keletkezéséhez K-vitaminra van szükség. Ennek hiányában ugyanis olyan alvadási faktorok jönnek létre, amelyek nem tudnak a folyamat során aktiválódni, és így nem tudnak részt venni az alvadásban, következésképp a vérzés ideje megnyúlik, vagy vérzékenység keletkezik.*
A K-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik, bár ennek ellenére nem raktározódik hosszú ideig a szervezetben.
A K2-vitamin előnyösen hat a csontképző folyamatra a következő módon: a kalciumot a csontokba egy oszteokalcin nevű fehérje építi be. Az oszteokalcin K-vitamin függő fehérje. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő működéséhez K2-vitaminra van szüksége. A K2-vitamin aktiválja az oszteokalcint, amely aktivált állapotban képes a kalciumot a csontszerkezetbe beépíteni.
A hosszú távon fennálló K-vitamin hiány kalcium vesztéshez és a csont minőségének romlásához vezethet.
Mivel az emberi szervezet maga is termeli a K-vitamint (a bélbaktériumok állítják elő a K2-vitamint és a vegyes táplálkozással bevihető a K1-vitamin), és ezek körülbelül 50-50%-ban fedezik is az ember K-vitamin szükségletét, így csak hiányállapot esetén ajánlott kiegészítőket használni. Hiányállapot lehet például a nyílt, nehezen gyógyuló sebek, bélgyulladással járó betegség, vagy erős antibiotikumos kezelés után, mivel ilyenkor a barátságos bélbaktériumok zöme elpusztul.*
Felhasználási javaslat:
Fogyassz napi 1 db kapszulát étkezés után.
Összetétele:
.